Juhlapukeutumista kesähäihin


by Jarmo, 19.6.2023


Kesähäihin pukeutuminen voi olla haastavaa, mutta onneksi on olemassa muutamia sääntöjä, jotka voivat auttaa valitsemaan sopivan asun. Yleisesti siisti ja yksinkertainen tyylikkyys on riittävää, eikä erittäin näyttäviä ylellisyyksiä vaadita. Häihin pukeutumisessakin on hyvä noudattaa pukeutumiskoodia. Kesähäissä voi nopeasti tulla kuuma ja tumma puku alkaa tuntua liian muodolliselta, joten kannattaa valita kevyempi asu. Vaalea puku, tai irtotakki ja housut ohuemmasta materiaalista ovat täydellisiä asuja kesähäihin

Hillitty, mutta samalla tyylikäs look on varmin valinta. Hääparin tulee olla häiden huomionkeskipiste. Mieti siis, ettei asussasi ole mitään liian huomiota herättävää, joka saattaisi kiinnittää muiden vieraiden katseet. Yleensä hääkutsussa ilmaistaan sopiva pukeutuminen pukukoodilla. Mikäli sitä ei kutsusta tule ilmi, eikä se ole häiden laadun suhteen muuten selkeä, voi sitä kysyä itse hääparilta tai läheisiltä, oikeanlaisen vaatetuksen valitsemiseksi. Hääpukeutumisessa pukukoodi osoittaa yleisesti aina miehen asun vaadittavan tason ja naisen tulee pukeutua sen mukaisesti.

Yleisin pukukoodi on varmasti “tumma puku”. Miehille pukukoodi on selkeä, tummasävytteinen puku, siisti vaalea kauluspaita, juhlallinen kravatti ja nahkakengät. Naisille pukukoodi “tumma puku” merkitsee juhlavaa leninkiä, mekkoa tai jakkupukua. Väreillä ja kuoseilla saa ja voi tuoda persoonallisuutta, kunhan ei liian silmiinpistävää. Kiinnitä huomiota materiaaleihin, jotka tuovat pukeutumiseen juhlavuutta. Mies voi yhtenäistää asuaan seuralaisensa asuun valitsemalla samanvärisen taskuliinan, solmion, rusetin tai liivin kuin naisen asu.

Hienostuneimmissa juhlissa kutsun pukukoodi saattaa olla “frakki” tai “white tie”. Tämä tarkoittaa selkeästi miehen toivottavan pukeutuvan frakkiin. Vaikka yleensä frakkia käytetään vain kello 18 jälkeen alkavissa juhlissa, häissä se sallitaan aikaisemminkin. Frakki on aina mustavalkoinen, eikä sen takkia tulisi etiketin mukaan riisua. Saketti on toinen häissä käytetty miesten juhlapuku. Saketti on säännöiltään vapaampi ja siinä on vaihtoehtoina yhdistellä erilaisia liivejä, plastronia tai solmioita. Saketteja on eri värisiä ja siihen voi yhdistää eri värisiä asusteita. Pariskunnat voivat luoda yhtenäisyyttä valitsemalla miehelle rintakoristeen samasta sävystä kuin naisen leninki.

“Smart Casual” tai “Casual” -pukukoodit yhdistetään rennompiin häihin ja niitä käytetään varsin usein kesähäissä. Tällöin mies voi valita rennon puvun, jossa saa myös olla väriä. Kengät ovat siistit ja asuun sopivat. Monet pukeutuvat kesähäihin beigeen tai siniseen pellavapukuun. On jopa sallittua unohtaa puku ja pukeutua bleiseriin ja tyylikkäisiin housuihin, kun pukukoodi on smart casual tai casual.

Frakkipalvelu NAM:in asiantunteva henkilökunta auttaa sinua löytämään sinulle sopivan juhlavan hääasukokonaisuuden jossa viihdyt juhlatilaisuudessa. Voit vuokrata meiltä sopivia juhlapukuja, ostaa omaksi tai teetätämme sinun mitoilla sopivan mittatilauspuvun.

Juhlapuvun valintaan ja sovitukseen voit varata ajan ajanvarauskalenteristamme.