Frakkipalvelu NAM
Hyvän palvelun pukuvuokraamo

Hääpukeutuminen

Pukeutumisetiketti on muuttunut myös häiden osalta, nykyään hääparit haluavat oman näköisensä juhlat ja valitsevat sulhasen puvun oman mieltymyksensä mukaan. Etiketti ei ole laki vaan yleisohjeistus pukeutumiseen ja siksi sitä voikin soveltaa oman maun ja harkinnan mukaan - varsinkin, kun kyseessä on omat juhlat. On kuitenkin hyvä, jos tiedetään, missä määrin on mahdollista poiketa yleisesti hyväksytyistä pukeutumistavoista.

Kellonaikakysymykset tuottavat monelle päänvaivaa, mutta nykyään käytetään samaa pukua läpi juhlan kellonajasta huolimatta.

Frakki on miesten juhlapuvuista arvokkain ja tarkimmin säädelty asusteiden suhteen. Saketti on hieman rennompi mutta todella juhlava asu. Saketista saa persoonallisen ja oman näköisen asusteilla. Tumma puku on kasvattanut suosiotaan hääkäytössä ja sen voi myös asustaa juhlavasti. Puvuista erityisesti eri sinisen sävyt ovat tyylikkäitä ja käytettyjä. Smokki on yleistynyt hääasuna, asustamalla sitä perinteisestä poikkeavalla tavalla, siitä saa tyylikkään ja rennon kokonaisuuden.

Häissä sulhanen ja bestman voivat pukeutua samanlaisiin pukuihin. Halutessaan niihin voi tuoda eroa asustamalla ne eri tavalla. Morsiamen ja sulhasen isät voivat pukeutuvat identtisesti bestmanin kanssa.

Sulhaset voivat halutessaan käyttää viehettä eli rintakukkaa. Tavallisesti kukka on sama kuin morsiuskimpussa. Bestman voi käyttää myös viehettä tai vaihtoehtoisesti hänellä on taskuliina. Jotkut kuitenkin haluavat vain sulhasen käyttävän viehettä, että hän erottuisi paremmin. Taskuliinaa ei suositella käytettävän vieheen kanssa.

Paras keino saada selville, millainen puku sopii sulhaselle, on erilaisten pukutyyppien ja asuste vaihtoehtojen sovittaminen päälle. Silloin saa oikean kuvan, miltä erilaiset tuotteet näyttävät päällä ja miten ne sopivat toistensa kanssa yhteen.